U bevindt zich hier: Home > Maak kennis met > Koffie drinken met collega's > Psychiater Henny

Psychiater Henny

Ik werk als psychiater op de Piet Roordakliniek. Dit is een gespecialiseerde kliniek voor de behandeling van verslaafde mannen vanaf 18 jaar die in aanraking zijn gekomen met justitie. Het middelengebruik moet in direct verband staan met het delictrisico en is het primaire aanknopingspunt voor de behandeling. De Piet Roordakliniek biedt behandeling binnen een justitieel kader. De behandeling wordt in de vorm van een gestructureerd traject aangeboden aan forensische cliënten bij wie naast hun verslaving meestal sprake is van één of meer psychiatrische stoornissen. Zoals persoonlijkheidsproblematiek, posttraumatische stress, ontwikkelingsproblematiek of zwakbegaafdheid.

Ik werk zeer nauw samen met andere behandelaren, zoals GZ psychologen, psychotherapeuten, PMT'ers, sociotherapeuten, verpleegkundigen, verslavingsartsen en huisartsen, waarbij naast de med/psychiatrische zorg, voldoende ruimte is voor geven van individuele- en groepstherapie.

Het is een boeiende plek, geen dag is gelijk door een dynamische patiënten groep. De problematiek is complex en vraagt veel geduld, kennis en creativiteit. Nieuwe programma's worden ontwikkeld en geimplementeerd. Het forensische aspect naast de verslavings-, de persoonlijkheids- en eventueel andere problematiek maakt dat het werk uitdagend blijft.

Henny Klaver, psychiater