U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Vacature Verpleegkundigen
terug

Vacature Verpleegkundigen

02 april 2020

Jij zoekt verdieping in je vak als verpleegkundige en dat stimuleren wij. De Piet Roordakliniek in Zutphen gaat uitbreiden met een nieuwe afdeling detox en diagnostiek en daarom zoeken we meerdere ambitieuze verpleegkundigen met interesse in de forensische psychiatrie!

Wat doe je als verpleegkundige?
Verpleegkundige bij de Piet Roordakliniek in Zutphen word je niet zomaar. We vinden dat jij een sleutelrol hebt in de behandeling en zijn trots op onze professionals omdat we weten hoe pittig deze baan is. De cliënten zijn regelmatig in contact gekomen met justitie, gepokt en gemazeld door het leven dat ze geleid hebben. Hierin staat hun langdurige verslaving centraal in combinatie met psychische problemen en/of praktische problemen zoals schulden en werkeloosheid. Binnen de afdeling detox diagnostiek hebben we ruimte voor verpleegkundigen met een visie op verslavingszorg en die graag met meerdere disciplines samenwerken.

‘Het is hier een minimaatschappij met uitvergroot en ingewikkeld gedrag’, het lijkt soms wel op een hogedrukketel die op ontploffen staat’

Durf jij jezelf te zijn en ben je gewend vooruit te denken? De cliënten zijn zeer gevoelig voor authenticiteit en eerlijkheid en doen steeds een beroep op jouw persoonlijkheid en professionaliteit. Als verpleegkundige ben je gewend om te observeren vanuit een holistisch perspectief, waarin je schakelt tussen somatiek en gedrag. Je schat vanuit je observaties in waar de focus ligt, en handelt hiernaar. Je herkent de symptomen van ontgifting; ook als deze diffuus zijn kun je ze plaatsen in het complete beeld. In deze functie kun je snel schakelen, en ben je in staat om je verantwoordelijkheid te nemen in je rol als aanspreekpunt voor medische vragen in het team. Je hebt visie op somatische begeleiding en behandeling, en kunt dit integreren in je werk. Je werkzaamheden variëren van (complexe) wondverzorging, het helpen van cliënten met ADL handelingen tot en met mondverzorging en meer. Verder begeleid je in je rol als groepsleider het groepsprogramma of een therapieblok. In deze veelzijdige baan gaat het om vertrouwen, begrenzen, regie houden, risico’s inschatten en met de cliënt inzetten op een veilig leefklimaat en zijn behandeling.

Dit doe je niet alleen; elk team bestaat uit acht collega’s; allen sterk gemotiveerd om met elkaar aan de slag te gaan en zich verder te professionaliseren. Je werkt zelfstandig maar ook in nauwe samenwerking met andere disciplines zoals de huisarts, psychiater en GZ-psycholoog. Een senior collega is jouw werkbegeleider. Vanaf dag één krijg je een coach toegewezen; niet vrijblijvend, wel leerzaam en nodig voor jouw verdere professionalisering.

Dit bieden wij:

  • een basisopleiding van 2 jaar; waarin o.a. inbegrepen het maken en volgen van een TMA analyse (drijfveren & talenten) en serieuze aandacht voor jouw carrière perspectief;
  • een goed salaris van maximaal € 3.229,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functiegroep 45 CAO GGZ) en afhankelijk van kennis en ervaring;
  • een jaarcontract met daarna mogelijkheden voor een vaste aanstelling;
  • parttime mogelijkheden (24-36 uur/week);
  • we werken met Appical; een onboarding-app waar je een maand voor je startdatum kennis mee gaat maken. Leuk om alvast te lezen wat Tactus je biedt en wat het werken bij de Piet Roordakliniek inhoudt;
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33% (13e maand);
  • En meer: een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden vind je hier.


Last but not least: meewerken in het opzetten van een nieuwe afdeling met nieuwe collega’s!

Dit breng je mee:
Bij deze pittige baan past een afgeronde opleiding HBO verpleegkunde met een geldige BIG registratie. En verder:

  • heb je sterke affiniteit met het gedragstherapeutisch werken met groepen;
  • zie je het als een uitdaging om de functie van verpleegkundige stevig te verankeren in het behandelklimaat;
  • wil je wisselende diensten werken (7.30-16.00 uur/14.30-23.00 uur/ geen nachtdiensten).


Beschik jij over een afgeronde opleiding MBO (4) verpleegkunde en heb je ambitie om door te leren? Ook dan ben je welkom!

Al helemaal overtuigd?
Stuur dan jouw actuele CV en korte motivatie via het sollicitatieformulier hieronder. Als jouw CV en motivatie passen bij het profiel, word je binnen 3 werkdagen gebeld voor een telefonische intake. Een selectiegesprek is de volgende stap. Een meeloopdag in de kliniek volgt daarna en is onderdeel van de selectie.

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de aanstelling.


Eerst meer weten?
Als je vragen hebt, mag je altijd bellen of mailen met Karen Reus, HR adviseur, 088 382 28 87/ k.reus@tactus.nl

Sollicitatieformulier Verpleegkundige

Deel dit bericht: