U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Psychiater in Enschede
terug

Psychiater in Enschede

08 februari 2018

Bent u een psychiater met een passie voor innovatie en ontwikkeling? Ziet u een uitdaging in complexe problematiek waarin u uw vakmanschap kunt inzetten om bij te dragen aan de behandeling van verslaafde patiënten met veel en diverse psychiatrische comorbiditeit? Dan komt Tactus Verslavingszorg graag met u in contact.

Voor de locaties in Enschede is Tactus Verslavingszorg op zoek naar een Psychiater (16-36 uur per week flexibel in te zetten). Tactus Verslavingszorg biedt in Enschede zorg en behandeling aan vanuit overzichtelijke teams waarbinnen de lijnen kort zijn. We zijn actief bezig met de implementatie van zorgpaden en zien de psychiater als een belangrijke kartrekker daarvan. U werkt samen met collega psychiaters die vanuit hun specialisatie jeugd & jong volwassenen, forensische cliënten en cliënten met een verstandelijke beperking behandelen.

Als psychiater bent u regiebehandelaar van patiënten met dubbeldiagnoseproblematiek. U behandelt patiënten die naast hun verslaving ook angst- en stemmingsstoornissen, trauma-, ontwikkelings- en/of persoonlijkheidsstoornissen hebben.

Daarnaast geeft u leiding aan diverse teams met GZ-psychologen, Verpleegkundig Specialisten, Verslavingsartsen, Casemanagers, Verpleegkundigen en overige medebehandelaren. U onderhoudt contact met ketenpartners zoals gemeenten, ziekenhuizen, GGZ-instellingen en andere zorgaanbieders. Voor de chronische patiënten werken wij op een “FACT-achtige” wijze.

Als psychiater heeft u naast een functie als regiebehandelaar belangrijke rollen als adviseur, consulent, achterwacht en bewaker van de kwaliteit van het medisch-psychiatrisch aspect in de behandeling.

Tactus is onderdeel van het NISPA, een consortium van 6 verslavingszorginstellingen dat als doel heeft in samenwerking met de faculteit Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen een kenniscentrum voor zorgontwikkeling, onderzoek en onderwijs ten behoeve van de verslavingszorg in het leven te roepen.

In dat kader wordt veel geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek, onder andere op het gebied van Trauma & Verslaving en LVB & Verslaving. Ook kunt u als psychiater bij Tactus een rol krijgen in het opleiden van nieuwe vakgenoten: psychiaters, verslavingsartsen en verpleegkundig specialisten, klinisch psychologen en gz-psychologen.

Bent u voornamelijk geïnteresseerd in de chronische patiëntengroep, of juist in de ‘klinische-populatie’ dan gaan wij ook graag met u in gesprek. Ook op andere locaties van Tactus (Almelo en Rekken), zowel ambulant als klinisch, kunnen we uw vakmanschap goed gebruiken!

Functie-eisen
U bent psychiater en heeft:

 • ervaring met het opzetten van een (FACT-)team;
 • affiniteit met langdurige complexe problematiek, behandeling en zorg;
 • uitstekende samenwerkingsvaardigheden;
 • een hoge mate van zelfstandigheid, planningsvaardigheden en flexibiliteit;
 • bereidheid om bij te dragen aan deskundigheidsbevordering en interne opleidingen;
 • de wil om het onderzoeksklimaat in de instelling te helpen bevorderen.
 • geen 9 tot 5 mentaliteit.


Inschaling
Tactus kent marktconforme arbeidsvoorwaarden, waarbij het salaris en overige emolumenten in overeenstemming zijn met uw opleidings- en ervaringsachtergrond. Inschaling vindt plaats volgens de AMS-GGZ.

Wat hebben wij verder te bieden?

 • Een gedegen onderzoeksklimaat waarbij ruimte is voor participatie in wetenschappelijk onderzoek.
 • Ruimte voor bezoeken cursussen en congressen in binnen- en buitenland.
 • Flexibele werktijden.
 • Een budget voor persoonlijke kosten medisch specialisten ter hoogte van € 4.377,- (peildatum 1-1-2017) per volledig kalenderjaar bij een voltijdsdienstverband. Dit bedrag wordt jaarlijks geindexeerd.
 • Mogelijkheid tot supervisie en mentorschap in de opleiding tot psychiater.
 • Mogelijkheden voor eventuele verdere bij- en nascholing.


Bijzonderheden
Deze vacature zal gedurende een langere tijd open staan en op basis van reacties zullen meerdere sollicitatierondes worden gehouden. Lees ook het verhaal van collega Henny Klaver hoe het is om als psychiater in de verslavingszorg te werken.

Kom werken bij Tactus!
Solliciteren kan online en voor vragen over de functie kun je terecht bij Hein de Haan, eerste geneeskundige, tel. 06 - 22 959 252 en Michele Ruyten, divisiemanager Oost, tel. 06-1092524

Deel dit bericht: