U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Verpleegkundigen in Almere
terug

Verpleegkundigen in Almere

08 maart 2018

Basalt, een forensische verslavingskliniek
De forensische verslavingskliniek (FVK) Basalt is kliniek die behandeling biedt aan cliënten die veelvuldig met justitie in aanraking zijn gekomen en die langdurig verslaafd zijn en niet in staat zijn om dit patroon te doorbreken. De cliëntgroep in deze kliniek kenmerkt zich door problematiek op verschillende gebieden, namelijk persoonlijkheidsproblematiek (met name antisociale persoonlijkheidsstoornis), verslaving, criminaliteit en psychiatrische problematiek. De FVK Basalt biedt gestructureerde behandeling aan deze groep cliënten door middel van een geïntegreerde benadering, waarbij gelijktijdig aandacht is voor de verschillende problemen.

FVK Basalt is op zoek naar meerdere enthousiaste, gedreven en ervaren verpleegkundigen.

Verpleegkundige bij Basalt
Als verpleegkundige leid je de sociotherapeutische onderdelen van het groepsprogramma. In specifieke blokken in het dagprogramma begeleid je groepen, zelfstandig en in samenwerking met andere disciplines. Dit doe je met het oog op het individuele leertraject van de cliënt en door een optimaal therapeutisch milieu te bewaken. Je bent verantwoordelijk voor de continuïteit van de behandeling en het leefklimaat in de groep/kliniek. Daarnaast is het contact met de reclassering een zeer belangrijke pijler in de behandeling van de cliënt. Het proces van onderhouden, aangaan en bijsturen van deze samenwerking behoort eveneens tot de taken. In het bepalen en zo nodig bijstellen van een individueel behandeltraject vervul je als verpleegkundige in de rol van persoonlijk begeleider een sleutelfunctie.

Functie-eisen
Van een verpleegkundige vragen wij een diploma MBO of HBO verpleegkunde. Werkervaring in de forensische psychiatrie en/of de verslavingszorg is een aanbeveling. Je hebt ervaring in het gedragstherapeutisch werken met groepen.

Daarnaast:

  • herken je jezelf in de termen flexibel, zelfstandig, verantwoordelijk, overtuigend en samenwerker;
  • ben je in staat goed zelfstandig, maar ook in teamverband te werken;
  • ben je in staat kliniek overstijgend contacten aan te gaan en te onderhouden;
  • weet je goed om te gaan met afstand en nabijheid en kun je op effectieve wijze jouw grenzen aangeven;
  • kan en durf je vanuit je verantwoordelijke inslag collega’s en externen op verantwoordelijkheden aan te spreken;
  • ben je bereid in onregelmatige diensten te werken.


Inschaling
De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao GGZ. De functie is ingedeeld in FWG functiegroep 45, waarbij het salaris bij een fulltime dienstverband minimaal € 1.814,- en maximaal € 3.086,- bruto per maand bedraagt (salarisniveau 1 juli 2017).

Bijzonderheden
Meer weten over Basalt? Bekijk dan de informatie op de website van de kliniek.

Weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus.

Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze facebookpagina.

Kortom, kom werken bij Tactus!
Solliciteren kan online en voor vragen kun je terecht bij Iwan Purperhart, manager bedrijfsvoering FVK Almere, telefoonnummer: 088-0713060.

Deel dit bericht: