U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Medewerker Veiligheid en Toezicht
terug

Medewerker Veiligheid en Toezicht

05 april 2018

Op de locatie Pannekoekendijk in Zwolle is de Zwolse afdeling van de sociale verslavingszorg gevestigd. Op deze locatie werken we krachtgericht aan herstel en bieden wij onder andere het volgende aan:

 • Behandeling en begeleiding op medisch, psychisch en psychosociaal terrein
 • F-act
 • Forensische behandeling en begeleiding
 • Medische zorgunit en medicatieverstrekking
 • Inloop: hier kunnen cliënten een hapje eten, elkaar ontmoeten, koffie drinken en activiteiten ondernemen
 • Dienstverleningsaanbod waarin begeleiding wordt geboden in sociaal juridische vraagstukken van cliënten
 • Gebruiksruimten waar een veilige plek wordt geboden waar middelen gebruikt kunnen worden
 • Hostel waar maximaal 27 cliënten beschermd wonen


Dagelijks komen er veel bezoekers naar de locatie Pannekoekendijk. Zij wonen er, komen op bezoek bij bewoners of komen voor behandeling en/of begeleiding. Tactus Verslavingszorg zoekt per direct een Medewerker Veiligheid en Toezicht (Gastheer/Gastvrouw), voor 24 tot 28 uur per week, die deze bezoekers ontvangt en wegwijs maakt.

Wat ga je doen in deze functie?
Zoals gezegd ontvang je de bezoekers van de Pannekoekendijk en zorg je ervoor dat ze wegwijs gemaakt worden als dat nodig is. Ook doe je receptiewerkzaamheden en zorg je voor het voorkomen, coördineren en begeleiden van calamiteiten. Daarnaast ondersteun je de medewerkers van het hostel en de huiskamer bij de ondersteuning van cliënten.

Je signaleert verandering in gedrag en rapporteert hierover mondeling en schriftelijk aan de betrokken disciplines en/of schriftelijk in het cliëntdossier. Je houdt toezicht op het naleven van het huishoudelijk reglement en de afdelingsregels en draagt bij aan een veilig (therapeutisch) leefklimaat op de afdeling. Je bent bereid tot het verrichten van onregelmatige diensten.

We vragen voor deze functie:

 • Een afgeronde MBO-opleiding op minimaal MBO-niveau 2.
 • Een BHV-diploma.
 • Ervaring en affiniteit met de omgang met verslaafde cliënten en kennis van en affiniteit met de cul­tuur, zeden en gewoonten van de doelgroep.
 • Kennis van en ervaring met het motiveren en uitvoeren van activiteiten en met het coördineren van calamiteiten.
 • Goede verbale en schriftelijke communicatievaardigheden, omdat je signalen op een professionele manier moet kunnen rapporteren.
 • Het voorkomen van en adequaat reageren op conflicten.
 • Een flexibele opstelling. De werkdagen zijn op maandag tot en met zondag. Er wordt onregelmatig gewerkt in diensten tussen 7.00 tot 23.00 uur (ma t/m vrij) en 8.30 tot 15.00 uur (za+ zo).
 

Inschaling
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao GGZ. De functie is ingedeeld in functiegroep 20, waarbij het salaris bij een fulltime dienstverband minimaal € 1.488,- en maximaal € 2.187,- bruto per maand bedraagt (salarisniveau 1 juli 2017). Inschaling is op basis van relevante werkervaring.

Bijzonderheden
Aanstelling vindt plaats in de functie van Gastheer/Gastvrouw. Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

Weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus.

Meer weten over Tactus Verslavingszorg?
Kijk op www.tactus.nl en op Facebook (www.facebook.com/tactusverslavingszorg).

Kortom, kom werken bij Tactus!
Solliciteren kan online en inlichtingen zijn verkrijgbaar bij collega's van de locatie Pannekoekendijk, tel. 038-4556040.

Deel dit bericht: