U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Ervaringsdeskundige (Zutphen, 32 uur p/wk)
terug

Ervaringsdeskundige (Zutphen, 32 uur p/wk)

19 april 2018

Binnen Tactus worden steeds meer vrijwilligers met ervaringskennis en ervaringsdeskundigen ingezet, vanuit de overtuiging dat zij een positieve bijdrage leveren aan de herstelondersteunende zorg van Tactus.

Team Houtwal in Zutphen zoekt, in verband met interne doorstroom van een collega, een Ervaringsdeskundige (32 uur per week).

Op locatie Houtwal komen cliënten met chronische verslavingsproblematiek, maar ook cliënten die in herstel zijn en wordt herstelondersteunendende zorg geboden. Op deze locatie bieden we o.a:

  • FACT;
  • Behandeling en begeleiding op medisch, psychologisch en psychosociaal terrein;
  • Medische zorgunit en medicatieverstrekking;
  • Inloop: hier kunnen cliënten elkaar ontmoeten, een hapje eten, koffie drinken, gebruik maken van een computer, biljarten e.d. Doel: clienten ‘mogen hier zijn’ en Tactus probeert zoveel mogelijk bij deze cliënt groep in te zetten op stabilisatie.

Aan de Houtwal is ook een multidisciplinair team aanwezig.

Ervaringsdeskundige
Als Ervaringsdeskundige word je als extra discipline toegevoegd aan het bestaande multidisciplinaire team. Binnen deze context ben je in staat jezelf en de functie te verbinden aan het multidisciplinaire team.

Je onderscheidt je van andere hulpverleners door je ervaringskennis. Bovendien heb je kennis van de methoden die het herstelproces van cliënten ondersteunen. Voor cliënten ben je zelf het voorbeeld van hoop en empowerment. Je kan stigmatisering herkennen en durft dit te benoemen.

Je biedt ondersteuning aan individuen en groepen, gebaseerd op herkenning, erkenning en begrip van ‘binnenuit’. Daarnaast biedt je gevraagde sociale en praktische ondersteuning en lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en het bevorderen van herstelondersteunende zorg (krachtwerk).

Functie-eisen
Wat verwachten we van jou als Ervaringsdeskundige?

  • Je hebt een afgeronde diploma op MBO-niveau 4.
  • Je hebt een opleiding tot ervaringsdeskundige (LEON of vergelijkbaar) met succes afgerond.
  • Je bent actief in je eigen herstel en hebt ruime ervaring met het uitzetten van je ervaringskennis.
  • Je bent minimaal 2 jaar volledig abstinent (door arts voorgeschreven medicatie uitgesloten). •Je bent in staat je ondernemend te positioneren in relatie tot je vakgebied en je zoekt de verbinding met overige disciplines.
  • Je richt je ook op kwetsbare burgers met psychosociale problemen in de wijken in Zutphen d.m.v. het versterken en ondersteunen van zelfregie en empowerment van deze mensen. Daarbij zoek je aansluiting bij de Sociale wijkteams in Zutphen en overige maatschappelijke organisaties in Zutphen.


Inschaling
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao GGZ. De functie is voorlopig, in afwachting van definitieve indeling, ingedeeld in functiegroep 40, waarbij het salaris bij een fulltime dienstverband minimaal € 1.814,- en maximaal € 2.818,- bruto per maand bedraagt (salarisniveau 1 juli 2017). Inschaling is op basis van relevante werkervaring.

Bijzonderheden
Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus.

Meer weten over Tactus Verslavingszorg?
Kijk op www.tactus.nl  en op Facebook (www.facebook.com/tactusverslavingszorg).

Kortom, kom werken bij Tactus!
Solliciteren kan online en voor vragen kun je terecht bij Jitte Bastiaan, manager, tel. 06-20344528 (tijdens kantooruren)

Deel dit bericht: