U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Sociotherapeutisch medewerker / Woonondersteuner, Brummen (36 uur p/w)
terug

Sociotherapeutisch medewerker / Woonondersteuner, Brummen (36 uur p/w)

26 juli 2018

Tactus is specialist op het terrein van verslavingszorg. Wij bieden hulp aan mensen die in de problemen zijn gekomen of dreigen te komen door alcohol, drugs, medicijnen, gokken, gamen, eten of een combinatie daarvan. Door onze professionele aanpak bieden wij passende zorg aan mensen met verslavingsproblemen en hun naasten. Daarnaast zet Tactus zich in om op een respectvolle en zorgvuldige wijze voorlichting en advies te geven over bewust omgaan met gebruik.

Tactus Verslavingszorg heeft circa 40 locaties, verspreid over diverse plaatsen in Gelderland, Overijssel en Flevoland. Wij willen voor onze circa 1100 medewerkers een organisatie zijn waar zij trots op zijn, waarin een open en creatieve werksfeer heerst en waarin zij uitgenodigd worden om hun talenten steeds vakkundiger in te zetten voor de cliënten.

Voor de divisie West bij de woonvoorziening Beschermd Wonen, locatie Brummen zijn wij op zoek naar een Sociotherapeutisch medewerker/ Woonondersteuner voor 36 uur per week.

Werken op locatie Brummen
Soms lukt het cliënten niet om direct zelfstandig te wonen, nadat ze opgenomen zijn geweest in een kliniek. De collega's die werken op de locatie van Tactus Verslavingszorg in Brummen geven cliënten een extra duwtje in de rug, voordat ze weer zelfstandig gaan wonen. De beschermde woonvorm, is gelegen in een rustige woonwijk in Brummen en valt onder ons team / onze afdeling in Warnsveld. Cliënten werken hier aan de hand van een woonbegeleidingsplan aan persoonlijke doelen die gericht zijn op de volgende stap 'naar buiten'. Sociotherapeuten verrichten de werkzaamheden in wisselende diensten. De begeleiding is gericht op het ondersteunen van het dagelijks functioneren van de cliënten.

De functie
De Sociotherapeutisch medewerker/Woonondersteuner:

 • verricht zijn werkzaamheden binnen Beschermd Wonen ten behoeve van bovengenoemde cliëntgroep.
 • stemt in samenwerking met de cliënt en de Sociotherapeut/ Woonbegeleider, het begeleidingsplan af en adviseert over zorginhoudelijke aanpassingen.
 • stimuleert waar nodig persoonlijke verzorging, leert uitvoering te geven aan huishoudelijke activiteiten en begeleidt de cliënt bij het opruimen en schoonhouden van leefruimtes, het doen van boodschappen, het bereiden van maaltijden en omgaan met geld.
 • bevordert een zinvolle dagbesteding die is gericht op verdere ontwikkeling. Hier maakt ook vrijetijdsbesteding deel van uit.
 • neemt deel aan de bij de functie behorende besprekingen, zoals cliëntbesprekingen, werkoverleg en eventuele andere relevante, overlegsituaties.
 • bestelt en zet medicatie uit en ziet toe op een juist gebruik hiervan.

Een dynamische functie in een team waar overleg, veiligheid, behulpzaamheid en aandacht voor elkaar belangrijk zijn!

Functie-eisen
Van een Sociotherapeutisch medewerker / Woonondersteuner verwachten wij het volgende:

 • Je bent in bezit van een relevante MBO-diploma op niveau 4, bijvoorbeeld SPW of MBO verpleegkundige.
 • Werkervaring in de psychiatrie en/of verslavingszorg is een pré.
 • Je weet goed om te gaan met afstand en nabijheid en kunt op effectieve wijze jouw grenzen aangeven.
 • Je herkent jezelf in de termen zelfstandigheid, flexibiliteit, verantwoordelijkheid, overtuigingskracht en sterk in samenwerking.
 • In het contact met cliënten worden eisen gesteld aan tact, kunnen luisteren, intermenselijke aandacht en invoelingsvermogen evenals het vermogen mensen te kunnen stimuleren, motiveren en corrigeren.


Daarnaast:

 • beschik je over het vermogen om te kunnen reflecteren op eigen handelen in overleg met anderen.
 • ben je bereid om onregelmatige diensten te draaien.
 • ben je in staat om acuut en adequaat te reageren op problemen, deze te hanteren en op te lossen.
 • ben je creatief in het helpen meedenken over nieuwe ontwikkelingen binnen het werkveld/de organisatie. •beschik je over goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid t.b.v. de communicatie met cliënten en collega’s.
 • beschik je daarnaast over goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor bijvoorbeeld het bijhouden van begeleidingsplannen en rapportages.
 • ben je bereid je te ontwikkelen in deskundigheid.
 • beschik je indien van toepassing over een geldige BIG-registratie.


Inschaling
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao ggz. De functie is ingedeeld in functiegroep 40, waarbij het salaris bij een fulltime dienstverband minimaal € 1.843,- en maximaal € 2.863,- bruto per maand bedraagt (salarisniveau 1 juli 2018). Inschaling is op basis van relevante werkervaring.

Wil je jezelf blijven ontwikkelen? Daarvoor heeft Tactus verschillende mogelijkheden. Zo kun je verschillende E-learningmodules volgen en biedt Tactus haar medewerkers interne trainingen aan.

Bijzonderheden
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 8 augustus 2018. Aanstelling vindt plaats in de functie van Sociotherapeutisch medewerker.

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

Weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus.

Meer weten over Tactus Verslavingszorg?
Kijk op www.tactus.nl en op onze facebookpagina.

Kortom, kom werken bij Tactus!
Solliciteren kan online en voor vragen kun je terecht bij Ursel Helmink of Marloes Middag, tel. 06-10007625

Deel dit bericht: