U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Kom net als Ahmed ook werken in de Zorg!
terug

Kom net als Ahmed ook werken in de Zorg!

27 november 2018

Onze collega Ahmed vertelt in het kader van de landelijke campagne #IKZORG vol passie over hoe mooi werken in de zorg kan zijn.

Gelijk weten of we ook een leuke baan voor jou hebben? Bekijk onze vacatures

Met veel plezier werk ik alweer een aantal jaren als preventiewerker bij Tactus Verslavingszorg. Verslaving is niet iets wat je van de ene op de andere dag overkomt. Preventie is dan ook erg belangrijk om verslaving te voorkomen of om te voorkomen dat problemen erger worden. Dit doen we door het geven van voorlichting op scholen en het trainen van professionals die met jongeren werken. Preventie is breed. We onderteunen jongeren (12-24 jaar) in het maken van keuzes die voor hen gezond zijn. Dit kan individueel of in groepsvorm; op locaties gaan we actief in gesprek (Moti-4) met jongeren om problemen die door middelengebruik (kunnen) ontstaan terug te dringen/ te voorkomen. 

Het leuke aan mijn werk is dat het heel divers is. Ik kan zelf creëren en anderen helpen. Daarnaast leer ik zelf ook nog elke dag bij doordat je als preventiewerker veel verschillende mensen spreekt en met verschillende situaties te maken krijgt want onder middelengebruik verstaan we niet alleen alcohol, cannabis of harddrugs maar ook gamen, internetgebruik, roken en gokken.

Elke dag is het weer een verrassing hoe mijn dag zal verlopen. Dat maakt het spannend!

 

 

Deel dit bericht: