U bevindt zich hier: Home > Trainingen

Trainingen

Interne trainingen

Ontwikkeling en deskundigheid van medewerkers is binnen Tactus een belangrijk thema. Als je bij Tactus in dienst komt word je gekoppeld aan een collega waarmee je een inwerkplan opstelt. Afhankelijk van je reeds ontwikkelde competenties volg je in de eerste 2 à 3 jaar diverse trainingen. De basis daarvan bestaat doorgaans uit de Basiscursus Verslavingszorg, Motiverende Gespreksvoering en Omgaan met Agressie.

  • In de Basiscursus Verslavingszorg maak je kennis met het biopsychosociaal model en de belangrijkste factoren die een rol spelen bij verslaving. Verschillende onderwerpen komen aanbod zoals infectieziekten, wetgeving en cliëntparticipatie.
  • In de training Motiverende Gesprekstechnieken (MGV) leer je de belangrijkste voorwaarden voor gedragsverandering kennen en de basisgesprekstechnieken van MGV toe te passen. Je leert meer over je eigen handelen en het (her)kennen van een aantal valkuilen uit je eigen praktijk.
  • In de training Omgaan met Agressie leer je hoe je effectief op agressief gedrag kunt reageren en hoe je dit het beste kunt voorkomen. Jouw praktijkcasuïstiek wordt door de trainers en acteurs nagebootst en je vergroot je inzicht in je eigen stijl van conflicthantering.

Naast bovenstaande trainingen hebben we binnen Tactus een groot aanbod van andere trainingen en deskundigheidsbevordering in de vorm van e-learning. Bij Tactus verwachten we van medewerkers dat zij zelf verantwoording nemen om hun deskundigheid op pijl te houden.