U bevindt zich hier: Home > Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Op veel verschillende plekken binnen Tactus Verslavingszorg zijn vrijwilligers actief. Zij maken bijvoorbeeld een praatje of wandeling met cliënten, ondersteunen bij activiteiten of worden als maatje gekoppeld aan één of meerdere cliënten. 

Wil je jouw ervaring met herstel van verslaving (bijvoorbeeld omdat je zelf verslaafd bent geweest of omdat je naaste bent van een (ex)verslaafde) inzetten in vrijwilligerswerk? Of heb je geen ervaring met verslaving, maar wil je vanuit maatschappelijke betrokkenheid jouw steentje bijdragen als vrijwilliger? Vul dan het sollicitatieformulier in. We nemen vervolgens contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. De mogelijkheden zijn mede afhankelijk van de beschikbaarheid van plekken voor vrijwilligers per locatie.

Bekijk hier de uitzending van Leve de Vrijwilliger terug (2017) met een vrijwilligersproject (de moestuin) van Tactus


Wat vragen wij van een vrijwilliger?
Als je zelf verslaafd bent geweest of als je naaste bent van een (ex)verslaafde vragen we van je dat je:

  • 1 jaar clean bent en (indien van toepassing) behandeling/begeleiding afgerond hebt
  • deelneemt aan ondersteuning voor vrijwilligers

Heb je geen ervaring met verslaving, dan vragen we van je dat je:

  • niet overmatig middelen gebruikt
  • betrokken bent bij de medemens
  • deelneemt aan ondersteuning voor vrijwilligers

Dit krijg je er voor terug
Het doen van vrijwilligerswerk zelf geeft veel voldoening. Vrijwilligers worden bij Tactus Verslavingszorg bovendien goed ondersteund, vanuit de afdeling maar ook vanuit Intact Herstel en Zelfhulp. Zo ontvang je een vrijwilligersovereenkomst, toegang tot Contactus (het intranet van Tactus), worden afspraken vastgelegd in een POP en is er eens per 2 maanden een vrijwilligersoverleg, waarin ruimte is voor het intervisie en het delen van ervaringen met andere vrijwilligers. Ook biedt Tactus  verschillende trainingen aan (bijvoorbeeld BHV, basiskennis verslavingszorg en middelenkennis), waaraan je als vrijwilliger kunt deelnemen.

Wil je eerst nog wat meer informatie?
Heb je ervaring met verslaving en wil je meer informatie over hoe je deze ervaring als vrijwilliger binnen Tactus in kunt zetten? Bel dan met de coördinator van Intact Herstel en Zelfhulp, Anne-Marie Luiten: 088 382 28 87.

Heb je geen ervaring met verslaving en wil je meer informatie over vrijwilligerswerk binnen Tactus? Bel dan met afdeling HRM: 088 382 28 87.