U bevindt zich hier: Home > Maak kennis met > Koffie drinken met collega's > Klinisch psycholoog Carol

Klinisch psycholoog Carol

Ik werk als klinisch psycholoog bij Tactus in Enschede, zowel in de deeltijdbehandeling als in een team dat zich bezig houdt met cliënten die naast hun verslaving kampen met (complexe) trauma.

Tactus-breed zet ik me in om het zorgpad “Verslaving en Trauma” op diverse plekken te implementeren. Werken  in de verslavingszorg vind ik boeiend omdat de doelgroep zeer divers is en altijd verrassend. Het ene moment werk ik met een gezin waarvan een van de kinderen of ouders verslaafd is en het andere moment doe ik een intensieve procesgerichte psychotherapie of traumabehandeling.

Verslaafde cliënten kun je alleen helpen als je vol inzet op samenwerken. Collega’s bij Tactus zijn dan ook over het algemeen mensen die steeds de samenwerking zoeken, onzeker durven zijn maar ook hoop geven. Ik vind dat leuke mensen!

De reden dat ik al (heel) lang bij tactus werk is dat er enerzijds ruimte is om dingen niet te weten of juist een tijdje vooral te doen waar je goed in bent en anderzijds een sfeer is waarin leren, specialiseren en experimenteren gewaardeerd wordt.

Bovendien valt er te kiezen uit een veelheid aan behandelprogramma’s (jeugd, volwassenen, LVB, forensisch) en locaties (zowel klinisch als ambulant) waardoor er gemakkelijk een plek te vinden is die past bij je loopbaanontwikkeling of je woonplaats.

Graag vertel ik er meer over of luister naar waar je benieuwd naar bent…

Carol Wieverink, klinisch psycholoog