U bevindt zich hier: Home > Maak kennis met > Koffie drinken met collega's > Senior sociotherapeut - Marije

Senior Sociotherapeut Marije

Al vanaf groep 6 op de basisschool roep ik dat ik ‘boeven beter wil maken’. Die droom heb ik waargemaakt. 10 jaar geleden solliciteerde ik met mijn SPH diploma op een HBO-V flexis opleiding en zo kon ik in de kliniek aan de slag. Ik heb mij als persoon én professional enorm kunnen ontwikkelen binnen dit werkveld.

Binnen de kliniek zijn er verschillende afdelingen en groepen, deze hebben allemaal hun eigen charmes en uitdagingen. Dit maakt dat het werk erg dynamisch is en daar houd ik van. Met cliënten bouwen aan een veilig leefklimaat waarin ze zich veilig genoeg voelen om te oefenen met nieuw gedrag, groepen geven, individuele cliënten begeleiden, het blijven zoeken naar mogelijkheden ondanks dat de omgeving het soms al ‘op heeft gegeven’, dat vind ik één van de mooiste dingen uit het werk.

Daarnaast is het samenwerken in een multidisciplinair team met (GZ-) psychologen, psychiaters, maatschappelijk werk, PMT, werkbegeleiders etc. erg uitdagend en leerzaam. Iedereen in de kliniek heeft zijn/haar eigen vakgebied en kijkt met zijn eigen bril naar cliënten. De samenwerking is nauw, en dat moet ook met deze doelgroep. Ondanks de soms pittige dynamiek heb ik mij nooit echt onveilig gevoeld, iedereen heeft aandacht voor elkaar en helpt/ondersteunt als dit nodig is. Ook is er aandacht voor ontwikkeling door coaching, opleidingen en (interne) trainingen die maken dat je je als persoon en professional kan blijven ontwikkelen.

Als senior sociotherapeut heb ik dagelijks contact met cliënten, coach ik collega’s en draag ik vanuit mijn vakgebied bij aan alle ontwikkelingen die er gaande zijn. Dit geeft mij energie en maakt dat ik elke dag met plezier de uitdaging aan ga!        

Marije Waller – Senior Sociotherapeut