U bevindt zich hier: Home > Maak kennis met > Het werk als Psychiater

Het werk als Psychiater

Ben jij als psychiater toe aan de volgende stap in je carrière en vind jij afwisseling in je werk belangrijk? Dan ben je bij Tactus aan het juiste adres!

Wij zijn op zoek naar:


Heb je vragen, interesse of twijfels over het werk als Psychiater binnen Tactus? Laat hier je gegevens achter en onze bestuurder of vakgenoot neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Lees ook de verhalen van onze collega's waarom zij gekozen hebben voor de verslavingszorg en wat het werk zo leuk maakt:


Joanneke van der Nagel, psychiater  
Ik werk alweer 13 jaar als psychiater bij Tactus. Wat mijn werk het meest boeiend maakt is dat het zo breed is; een combi van psychiatrie, toxicologie, somatiek en dan ook nog eens een zeer diverse patiëntenpopulatie. Bij Tactus hebben we een enthousiaste vakgroep met brede interesses en een goede sfeer. Ook participeren wij in de opleiding Psychiatrie en zijn we wetenschappelijk zeer actief.
Waarom ik voor dit vak heb gekozen? Ik ben er bij toeval als opleideling ingerold. Heel eerlijk gezegd was de verslavingszorg wel het laatste wat ik wilde; maar nu wil ik er niet meer weg!

Henny Klaver, psychiater  
Ik werk als psychiater op de Piet Roordakliniek. Dit is een gespecialiseerde kliniek voor de behandeling van verslaafde mannen vanaf 18 jaar die in aanraking zijn gekomen met justitie. Het middelengebruik moet in direct verband staan met het delictrisico en is het primaire aanknopingspunt voor de behandeling. Ik werk zeer nauw samen met andere behandelaren waarbij naast de medische/psychiatrische zorg, voldoende ruimte is voor geven van individuele- en groepstherapie.
De problematiek is complex en vraagt veel geduld, kennis en creativiteit. Nieuwe programma's worden ontwikkeld en geimplementeerd. Het forensische aspect naast de verslavings-, de persoonlijkheids- en eventueel andere problematiek maakt dat het werk uitdagend blijft.